Historien om Dolly
Ofte bliver vi spurgt af vore gæster; Hvem er Dolly? Der gemmer sig en historie om en ret ekstraordinær kvinde, der både var mor og forretningskvinde i en dengang mandsdomineret verden.
​
Clara Elisabeth Dahl Jensen, i folkemunde, bare Dolly. Sådan stod hun ligeledes beskrevet i telefonbogen; et hjembragt kælenavn hun fik af hendes fædrene ophav, der havde opholdt sig i Amerika under depressionen i 20'erne.
Hun var alene mor til to, Poul og Bent som i dag stadig arbejder her i havnearbejdernes gamle varmestue, selvom de nu er ikke længere er helt unge.
Poul og Bent Dahl cirka 1950
I dag findes der ord for det, men dengang var det bare en præmis for hende; hun var en selvgjort og selvstændig kvinde, der spinkede og sparede til føden og fremtiden, som tjener i restauranten for byens eksportstald, der lå på havnetrekanten overfor Dollys.
I starten af 60'erne havde hun skrabet nok sammen til at få fødderne under eget bord på Rytterkroen.
I slutningen af tresserne åbnede hun Graven Tolv eller bare Tolveren - stedet hvor godtfolk kom. Hver måned til den første kom de lokale leverandørere til hof og snaps og fik månedens check. Om aftenen stod hun selv i døren. Dem der havde fået for meget inden for vesten, blev vendt om med en ørenfigen.
I 1993 åbnede hendes søn Poul, restauranten Dollys - opkaldt efter sin mor. Hendes klassiske dyder og opskrifter er stadigt intakte.