Klassisk køkken
Siden 1993
Dolly, Clara Elisabeth Dahl Jensen i 60´erne.
Søren Dahl Jensen.
Dollys er en familiedrevet restaurant siden 1993, der i dag drives af Søren Dahl, efter han overtog fra sin far Poul Dahl.
Stedet er opkaldt efter Sørens farmor, der i en menneskealder
drev restauration i Horsens; både Rytterkroen og Graven Tolv - i folkemunde også kaldet "Tolv’eren". Du kan læse om hende her >
I 2011 flyttede Dollys, efter 17 år på den anden side af Havneallé, ind i havnearbejdernes gamle varmestue på havnen. Den blev opført i 1911 af materialerne fra den gamle havnemesterbolig, der lå hvor toldboden ligger i dag.
Dengang var specielt havnearbejdernes bedre halvdele glade for opførelsen af varmestuen, for nu skulle deres mænd ikke længere sidde på havnens udskænkningsknejper og fordrive ventetiden mellem hyrerne. Havnearbejderne rykkede ud af huset i 2005, men deres historie lever videre i husets bevaringsværdige mure.
1911
1993
Varmestuen for havnens arbejdere, hvor Dollys har til huse i dag, åbner.
Poul Dahl åbner Café Dolly på Havneallé. En restaurant opkaldt efter hans mor Dolly.
2011
Cafe Dolly flytter over på Havnen 15 i den gamle varmestue. Restaurationen styres nu af sønnen Søren Dahl og skifter navn til Dollys
1969
Dolly åbner 12'eren i Graven hvor både sønnerne Poul og Bent hjalp og barnebarnet Søren arbejdede.
2000
Pouls søn Søren begynder fuldtid på Café Dolly og bliver partner i restauranten
Her på Dollys føler vi os meget priviligerede over, at vi har fået muligheden for at drive restauration på havnen. Vi værdsætter vores mulighed for at bidrage til industrihavnens liv. Det autentiske liv på havnekajen synes vi passer fantastisk til driften af vores restaurant.
En del af Horsens
havn
Horsens havn, 2020
Horsens
havn idag
Horsens Havn er i rivende udvikling.
Boligkvarterer skyder op på havnen og havneområdet forlænges ud i fjorden. Dels til eksisterende og nye virksomheder på havnen. Dels til nye rekreative områder samt events og aktiviteter på havnen og på fjorden. Deriblandt et havnebad. Det endelige mål er en aktiv og bæredygtig fjordhavn, som skaber værdi for havnen, dens virksomheder og for borgere, gæster og turister.